Stranice Gama-IT koriste kolačiće i slične tehnologije.

Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više o kolačićima

Prihvaćam

Web za turizam

Rezultati istraživanja nimalo ne iznenađuju već samo podsjećaju na važnost tražilica i usmjerenog marketinga budući da gotovo 90% gostiju svoje turističko odredište traži preko interneta, dok čak 80% njih pritom koristi tražilice (Google, Yahoo,...).

Kad je u pitanju mjesto na kojem gosti pronalaze informacije o željenom odredištu najviše je onih koji podatke traže na turističkim web portalima i web stranicama ciljane destinacije, iz čega se može zaključiti da je od iznimne važnosti izgled i funkcionalnost web stranice svakog turističkog odredišta. Čak 27% ispitanih gostiju uvijek bookira smještaj online, dok jednaka trećina to gotovo nikada ne čini. Ostalih 44% gostiju ponekad učini online rezervaciju smještaja. Kad je u pitanju kupnja turističkih aranžmana putem interneta rezultati su vrlo slični.

Čak tri četvrtine gostiju izgled web stranice ocijenilo je vrlo bitnim. Kvalitetni opisi i dobre fotografije soba i apartmana te precizan prikaz cijena i usluga u hotelu dobili su najviše glasova kad je u pitanju "ono nešto" na web stranici. Virtualne šetnje kroz hotel, kvalitetni opisi i dobre fotografije dodatnih sadržaja, mogućnost online bookinga i plaćanja te točan grafički prikaz i opis puta do hotela, ostali su čimbenici koji u prosjeku 35% gostiju zadržavaju na web stranici ili potiču gosta na dolazak. Što se tiče korištenja mobitela i tableta za pretraživanje i rezerviranje smještaja, mišljenja gostiju su se prepolovila. Pola gostiju uvijek ili ponekad koristi mobilne uređaje dok ih druga polovica rijetko ili nikad ne koristi u tu svrhu. Grupi gostiju koja pretražuje putem mobitela i tableta u velikoj je mjeri bitno da hotel ima mobilnu web stranicu.

Sezona samo što nije krenula, jeste li se pripremili za nju?!

NewsletterReceive HTML?