Stranice Gama-IT koriste kolačiće i slične tehnologije.

Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više o kolačićima

Prihvaćam

online oglasne kampanje

Kako do prve stranice Google-a, često je pitanje svih vlasnika tvrtki. Internet marketing, sa svojim brojnim tehnikama i opcijama, nudi uistinu povoljniji način promoviranja i reklamiranja, no ipak ne uvijek besplatan.

No, ne trebate biti velika tvrtka s marketinškim odjelom kako biste i Vi mogli imati promotivnu kampanju. Vrlo povoljne i s mjerljivim rezultatom su tzv. PPC (pay-per-click) oglasne kampanje kojima pribjegava sve više tvrtki.

Putem takvog načina oglašavanja reklame se plasiraju na pretraživačima i web stranicama, dok naručitelj kampanje plaća samo ako netko klikne na njegovu reklamu.

Google i Facebook dvije su najpoznatije internet kompanije koje svoje profite ostvaruju prvenstveno preko oglašavanja. Njihova prodajna moć je u tome što raspolažu podacima o korisnicima koje onda koriste kako bi omogućile naručitelju kampanje da pobliže segmentira svoje ciljane korisnike - prema skupinama, interesima ili pojmovima pretrage.


Google AdWord će tako koristiti ključne riječi u segmentaciji korisnika. Kada korisnici pretražuju Google korištenjem jedne od Vaših ključnih riječi, Vaš oglas se može pojaviti uz rezultate pretraživanja. Na taj način oglašavate se korisnicima koji su već zainteresirani za Vaše usluge. Idealno! Svojim oglasom obraćate se korisnicima koji se nalaze na određenom području (geolokaciji), a oglas se prikazuje korisniku u trenutku dok traži uslugu ili proizvod kojeg nudite.

Dok Google nudi segmentiranje po lokaciji i interesu, Facebook nudi detaljnije filtriranje korisnika i prema obrazovanju, dobi, spolu i dr. segmentima. Velika je prednost i što su na Facebooku uglavnom stvarni korisnici, s imenom i prezimenom, što još više pojačava potencijal takvog pristupa korisnicima. Jednostavni oglasi u kombinaciji naslova, slike i kratkog teksta prikazuju se na profilima korisnika, grupama i fan stranicama.

Odabir jedne ili druge te kombinacije tih alata siguran je put prema vrhu (tražilica), povoljno, i s mjerljivim rezultatima u svakom trenutku.

NewsletterReceive HTML?